Green Light Machining

Het verspaningsproces optimaliseren door Green Light Machining

Green light machingWie serieus produceert, streeft ernaar zoveel mogelijk spindeluren te maken, met andere woorden; de groene lamp van de driekleuren signaallamp moet zoveel mogelijk branden! Green Light Machining staat voor procesoptimalisering in de verspanende productie. Dat vraagt de inzet van systemen die ervoor zorgen dat het proces niet meer wordt onderbroken (minder stilstand), het aantal spindeluren toeneemt, de kwaliteit hoog en constant blijft en de productiviteit wordt verhoogd!

Green Light Machining kan in de praktijk een productiviteitswinst van 10% tot 15% opleveren, tegen een investering die binnen een jaar kan worden terugverdiend. Dormatec levert hiervoor de juiste apparatuur die door gerenommeerde machineleveranciers, zowel aan nieuwe als bestaande machines (retrofit) kan worden geïnstalleerd.

Wat voor systemen heb ik daarvoor nodig?

1. Hogedruk pompen
Met de inzet van hogedruk pompen wordt koelwater met 70 bar direct op de beitelpunt gericht, waardoor spanen sneller afbreken, lintspanen het process niet meer kunnen onderbreken, gereedschappen langer meegaan en de verspaningscapaciteit sterk verbetert.

2. Koelinstallaties
Koelinstallaties zorgen voor een hogere thermische bewerkingsstabiliteit, waarmee niet alleen de herhalingsnauwkeurigheid toeneemt, maar ook de productiviteit sterk verbetert.

3. Olienevel filters
Door de olie- en emulsienevel uit de machine af te voeren zorgen nevelfilters voor een gezonde werkomgeving, worden warmte en hinderlijke geuren effectief afgevoerd en kan emulsie worden hergebruikt.

4. Vloeistoffiltratie
Het regelmatig reinigen en scheiden van olie en emulsie voorkomt gezondheidsproblemen van personeel, stinkend koelwater, corrosie op werkstukken, dichtslibben van koelkanalen en overmatige slijtage aan machine onderdelen.

Klik hier voor de Green Light Machining brochure.

Voor advies of meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

dormatec glm brochure voorblad

Dormatec Environment Systems

Breeuwhamer 25
1648 HG De Goorn
KVK Hoorn: 56429770

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

+31 (0)229 542485
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Dormatec op LinkedIn
  Dormatec op Facebook
 Dormatec op YouTube