Green Light Machining kan in de praktijk een productiviteitswinst van 10% tot 15% opleveren, tegen een investering die binnen een jaar kan worden terugverdiend. Dormatec levert hiervoor de juiste apparatuur die door gerenommeerde machineleveranciers, zowel aan nieuwe als bestaande machines (retrofit) kan worden geïnstalleerd.

Wat voor systemen heb ik daarvoor nodig?

1. Hogedruk pompen
Met de inzet van hogedruk pompen wordt koelwater met 70 bar direct op de beitelpunt gericht, waardoor spanen sneller afbreken, lintspanen het process niet meer kunnen onderbreken, gereedschappen langer meegaan en de verspaningscapaciteit sterk verbetert.

2. Koelinstallaties
Koelinstallaties zorgen voor een hogere thermische bewerkingsstabiliteit, waarmee niet alleen de herhalingsnauwkeurigheid toeneemt, maar ook de productiviteit sterk verbetert.

3. Olienevel filters
Door de olie- en emulsienevel uit de machine af te voeren zorgen nevelfilters voor een gezonde werkomgeving, worden warmte en hinderlijke geuren effectief afgevoerd en kan emulsie worden hergebruikt.

4. Vloeistoffiltratie
Het regelmatig reinigen en scheiden van olie en emulsie voorkomt gezondheidsproblemen van personeel, stinkend koelwater, corrosie op werkstukken, dichtslibben van koelkanalen en overmatige slijtage aan machine onderdelen.

Klik hier voor de Green Light Machining brochure.

Link Dormac CNC Solutions

Link Dormac Productie Automatisering

Link Dormac 3D Printers

Link Dormatec