Envotherm

Innovatieve technologie voor schoon afvalwater
Envotherm logo - Pure Water Less Energy

Introductie
Envotherm Solutions verlegt sinds 2006 de grenzen van wat mogelijk is op het gebied van verdamping van afvalwater. Envotherm is een toonaangevende fabrikant van waterbehandelingssystemen wereldwijd, met de nadruk op milieu, bedrijfsresultaat en kwaliteit. Over de hele wereld gebruiken bedrijven geavanceerde technologie om hun processen aan te passen, te laten groeien en te optimaliseren. In veel industrieën zorgen water intensieve processen ervoor dat er grote hoeveelheden industrieel afvalwater ontstaan die niet geloosd kunnen worden, maar wel een fysische, chemische of biologische behandeling vereisen.

Envotherm levert gepatenteerde afvalwaterzuiveringsinstallaties aan een grote verscheidenheid aan industrieën, zoals o.a. de metaal-, kunststof-, energieproductie-, auto-, luchtvaart en defensie en bijvoorbeeld de farmaceutische industrie. Het bedrijf heeft een bewezen staat van dienst. Met zijn gepatenteerde innovatieve technologie zijn er oneindige combinaties mogelijk om aan de klantbehoefte te voorzien om het afvalwater probleem op te lossen en schoon afvalwater als destillaat achter te laten. Dit in combinatie met het laagste energieverbruik op de markt en de hoogste uptime. Envotherm Dormatec ZLD serie

Het doel van Envotherm is om een bijdrage te leveren aan het groener maken van de wereld. Envotherm streeft ernaar uw bedrijf duurzamer, milieuvriendelijker en betrouwbaarder te maken. Door het gebruik van een hoogwaardige afvalwaterzuiveringsinstallatie recyclet u het afvalwater tussen de 95-99%, afhankelijk van uw type afval. E-MVR is de gepatenteerde technologie van Envotherm Solutions voor efficiënte, duurzame en kosteneffectieve afvalwaterbehandeling. Deze E-MVR afvalwaterzuivering verbruikte slechts 20-45 kWh/m3 aan energie.

Envotherm investeert voortdurend in uitgebreide ontwikkeling en tests die het unieke product van het bedrijf bewijzen. Het systeem wordt ook continue via internet bewaakt en een 24/7 hotline is beschikbaar voor ondersteuning.

Zuiver water – minder energie
Heeft uw bedrijf een productie waarbij water wordt gebruikt voor de verwerking of reiniging van uw producten? Envotherm Solutions heeft de oplossing voor bedrijven die zelf proceswater  willen reinigen, recyclen en recirculeren en onnodige afvoer van industrieel afvalwater willen voorkomen.

Envotherm residuIdee
Het idee ontstond door de aanscherping van de wetgeving rond industrieel afvalwater. Niet alleen de strenge regels, ook de exploitatiekosten voor de afvoer van afvalwater stijgen. De strakke wetgeving is zowel nationaal als internationaal een realiteit. Envotherm had daardoor ook verwacht dat het product wereldwijd interessant zou zijn. Met de realisatie van een gloednieuwe verdamper die we ET-Compact noemen heeft Envotherm een groot potentieel omdat hij aanzienlijk kleiner is dan de alternatieven. Envotherm Solutions heeft in Denemarken de Europese Milieuprijs gewonnen.

Toepassingen
In veel industrieën zorgen water intensieve processen ervoor dat er grote hoeveelheden industrieel afvalwater ontstaan die niet geloosd kunnen worden,
maar wel een fysische, chemische of biologische behandeling vereisen. Deze innovatieve technologie voor schoon afvalwater is geschikt voor grote en kleine productiebedrijven
waarbij als hoofdbestanddeel water wordt gebruikt voor de verwerking of reiniging van producten. Deze gepatenteerde zuiveringsinstallaties kunnen ook ingezet worden om het vervuilde waswater van industriële reinigingsmachines weer te kunnen hergebruiken. Hieronder een aantal voorbeelden;

  • Afvalwater van alkalische reiniging.
  • Afvalwater van de chemische en farmaceutische industrie.
  • Schoon water van oppervlaktebehandeling.
  • Afvalwater dat TEFLON en zware metalen bevat.
  • Proceswater van diverse industrieën zoals "Electroplating - Glasproductie – Kogelreiniging, Ethyleen Glycol Zuivering”.
  • Scheiding van organische stoffen.
  • Drukgieten: olie, zeep, zware metalen enz. worden effectief afgescheiden.
  • Zelfs afvalwater met radioactieve inhoud is mogelijk. 

 

Bekijk de Envotherm ET Serie en de technologie er achter 

Meer informatie Envotherm

Dormatec Environment Systems

Expeditie & Goederen:
Breeuwhamer 19
1648 HG De Goorn

Bezoekadres:
Breeuwhamer 25
1648 HG De Goorn

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

+31 (0)229 542485
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Dormatec op LinkedIn
  Dormatec op Facebook
 Dormatec op YouTube