Aircleaner Dormatec

Met een grote doos vol aluminium spanen achterin de auto begaven Loek Claessens en Robert Schoon- brood van Nordson Benelux zich begin november 2019 vanuit Maastricht in alle vroegte naar het open huis in De Goorn (NH). Het doel van hun lange reis: een test doen met een brikettenpers van Dormatec om te kijken of dit een oplossing zou kunnen zijn voor hun spanenprobleem.

Bekijk de klanten case

Olie- en spanenzuigers

Nieuw in ons assortiment: Industriële Olie- en Spanenafzuiger.
Dit mobiele vloeistof-, filter-, en afzuigsysteem wordt ingezet voor het snel en grondig verwijderen van spanen en vloeistof uit bewerkingsmachines en het tegelijkertijd filteren van het koelmiddel.

Brikettenpers Dormatec

De brikettenpers is in staat om het volume van uw spanen tot wel 85% te reduceren. Daarnaast worden de bedrijfsomstandigheden en het terugwinnen van snijolie om milieu technische redenen aanzienlijk verbeterd.

Lees meer over het reduceren van het volume van uw spanen...

 

Aircleaner Dormatec

Meer spiluren en minder stilstand zijn al jaren centrale thema’s in het streven naar een hogere efficiëntie in de verspanende productie. Steeds meer draai- en freesbanken worden om die reden geautomatiseerd en daarmee 24/7 ingezet.

Lees meer over minder stilstand...

Bandfilter mogelijkheden

Een optimaal machineproces vraagt om het elimineren van vervuiling zoals spanen, olie en andere kleine vervuilingen. Het continue schoonmaken en schoonhouden van koelmiddel voorkomt ziekte bij personeel, stinkend koelwater, corrosie op werkstukken, het verstopt raken van koelkanalen en het slijten van gereedschappen.

Profluid Olieafscheiders

Voorkom bacterievorming in uw emulsiebad.

Bacterievorming, minder smerende eigenschappen en huidirritaties zijn veel gehoorde klachten die optreden op het moment dat er geen goede olieafscheiding plaatsvindt. Door de inzet van de Profluid olieafscheider kunt u deze klachten bestrijden.

Persluchtgereinigd stoffilter

Automatisch persluchtgereinigd patronenfilter.

Op veler verzoek heeft Dormatec Environment Systems sinds oktober 2016 ook een serie automatisch werkend persluchtgereinigde stoffilters in het programma. Deze worden geleverd door onder andere de fabrikant TAMA en zijn door Dormatec op de Nederlandse markt geïntroduceerd.