Olie- en spanenzuigers

Nieuw in ons assortiment: Industriële Olie- en Spanenafzuiger.
Dit mobiele vloeistof-, filter-, en afzuigsysteem wordt ingezet voor het snel en grondig verwijderen van spanen en vloeistof uit bewerkingsmachines en het tegelijkertijd filteren van het koelmiddel.

Briketteerpers Dormatec

De briketteerpers is in staat om het terugwinnen van de spanen te versimpelen en de waarde hiervan te vergroten. Reduceer het volume van uw spanen met onze Briketteerpers tot wel 85%!

Lees meer over de terugwinning van spanen...

 

Aircleaner Dormatec

Meer spiluren en minder stilstand zijn al jaren centrale thema’s in het streven naar een hogere efficiëntie in de verspanende productie. Steeds meer draai- en freesbanken worden om die reden geautomatiseerd en daarmee 24/7 ingezet.

Lees meer over minder stilstand...

Bandfilter mogelijkheden

Een optimaal machineproces vraagt om het elimineren van vervuiling zoals spanen, olie en andere kleine vervuilingen. Het continue schoonmaken en schoonhouden van koelmiddel voorkomt ziekte bij personeel, stinkend koelwater, corrosie op werkstukken, het verstopt raken van koelkanalen en het slijten van gereedschappen.

Profluid Olieafscheiders

Voorkom bacterievorming in uw emulsiebad.

Bacterievorming, minder smerende eigenschappen en huidirritaties zijn veel gehoorde klachten die optreden op het moment dat er geen goede olieafscheiding plaatsvindt. Door de inzet van de Profluid olieafscheider kunt u deze klachten bestrijden.

Persluchtgereinigd stoffilter

Automatisch persluchtgereinigd patronenfilter.

Op veler verzoek heeft Dormatec Environment Systems sinds oktober 2016 ook een serie automatisch werkend persluchtgereinigde stoffilters in het programma. Deze worden geleverd door onder andere de fabrikant TAMA en zijn door Dormatec op de Nederlandse markt geïntroduceerd.