Turn key project geautomatiseerde productie HFI Precision Technologies in Groenlo

Turn key project geautomatiseerde productie HFI Precision Technologies in Groenlo

HFI zoekt partners die een stabiel proces in de verspaning leveren en waarborgen. Zoals voor de geautomatiseerde productie van een complex automotive product in 15 verschillende varianten, waarvoor Dormac CNC Solutions twee productiecellen heeft ontwikkeld.

De klanten van HFI Precision Technologies in Groenlo zijn niet op zoek naar de goedkoopste leverancier. Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid staan voorop, net als engineeringkennis om hun productdesigns te vertalen naar moderne productietechnologie zodat de toeleverancier de componenten uiteindelijk zo efficiënt mogelijk kan produceren. “Onze klanten zoeken cost savings. Daarvoor zit ons QLTC-team met ze aan tafel. Daarin onderscheiden wij ons”, zegt Arnold van de Wetering, directielid van de Groenlose Tier 1 supplier. Hij wil met het bedrijf groeien, maar wel beheerst, zodat de beloftes waargemaakt blijven worden. “Voor een goede performance is 20 tot 30 procent groei per jaar not done.”

QLTC-aanpak

HFI Precision Technologies heeft de laatste jaren geïnvesteerd in deze QLTC-aanpak, wat staat voor Quality Logistics Technology Costs. Door systematisch op alle vier de aspecten met opdrachten bezig te zijn, verhoogt HFI Precision Technologies de kwaliteit, de efficiency, de leverbetrouwbaarheid en verlaagt het stelselmatig de kosten. “Automotive en semicon, twee van de markten waarin we actief zijn, werken al langer met dit concept. Waar vroeger de inkoper op prijs kocht, zien we nu dat steeds meer sectoren naar deze aanpak hunkeren en dit concept omarmen”, zegt Arnold van de Wetering. Ook opdrachtgevers uit de olie- en gasindustrie, medische industrie en de wereldwijde meetindustrie, kiezen voor HFI vanwege deze aanpak. Dit betekent vanzelf dat de toeleverancier, met zo’n 70 medewerkers, projecten binnenhaalt die langere tijd lopen. Twee tot vijf jaar is gebruikelijk. “Klanten willen zekerheid over de performance. Kwalificatiekosten voor nieuwe producten zijn voor hen dikwijls duur en kosten tijd. Dan ga je niet zomaar van leverancier veranderen.” De product- en ordervariatie bij HFI is groot. Van sommige onderdelen bestellen klanten er 100 per jaar, van andere worden er in Groenlo jaarlijks een half miljoen geproduceerd. “We combineren high en low volume productie op dezelfde productielijnen, dat is wel bijzonder.” Deels lukt dat door bij grote volumes in overleg met klanten voorraden aan te houden; deels komt het door het flexibele planningssysteem waarmee kleine orders gemakkelijk kunnen worden ingepland; en deels doordat HFI soepel kan schakelen van drie naar vier of vijf ploegen en weer terug. En de slimme automatisering draagt hieraan bij.

> Lees het gehele artikel (pdf download)

Dormatec Environment Systems

Expeditie & Goederen:
Breeuwhamer 19
1648 HG De Goorn

Bezoekadres:
Breeuwhamer 25
1648 HG De Goorn

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

+31 (0)229 542485
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Dormatec op LinkedIn
  Dormatec op Facebook
 Dormatec op YouTube