Voorbeeld pdf Centraal koelsmeer- middelsysteem voor Peekstok in Hendrik-Ido-Ambacht

Centraal koelsmeermiddel systeem voor Peekstok in Hendrik-Ido-Ambacht

Peekstok in Hendrik-Ido-Ambacht heeft voor het machinepark een geautomatiseerd centraal koelsmeer-middelsysteem in gebruik genomen. Coolant Management van Dormatec werkt met één centrale filtertank en acht substations die bij acht CNC-machines 24/7 de emulsie reconditioneren.

Het bedrijf dacht al langer aan een centraal systeem om koelsmeermiddel te reinigen en te verversen. “Op de oude locatie Ridderkerk vulden we de vloeistof automatisch bij, maar de vloeistof werd niet of nauwelijks gereinigd”, vertelt directeur-eigenaar Johan Peekstok. “In de praktijk vervuilde het koelsmeermiddel waardoor de standtijden van gereedschappen achteruit gingen en onze processen minder stabiel werden. Vorig jaar zijn we verhuisd toen we constructiebedrijf Van Kooten Staalbouw overnamen. Tegelijk met de verbouwing wilden we bij Peekstok Machining het emulsiesysteem direct goed aanpakken met de beste technologie.” Het werd Coolant Management van Dormatec Environment Systems, dochterbedrijf van Dormac. “Wij hebben al diverse Doosan-machines met Dormatec-filters dus het contact was er al. Met Coolant Management gaan we een stap verder.”

“Peekstok heeft één centrale filtertank van 5.000 liter met compact bandfiltersysteem, beluchter en olieafscheider; dit alles uitgerust met een masterbesturing”, zegt sales director Manuel Schippers van Dormatec Evironment Systems. “De centrale filtertank is via leidingen verbonden met acht substations (pompunit met eigen tank), die voorzien zijn van een slave-besturing. Elke bewerkingsmachine heeft dus zijn eigen substation en wordt eenmaal per uur volledig geflusht. Dit spoelen maakt dat de koelvloeistof voortdurend in beweging is, zodat er minder interne vervuiling, afzetting en bezinksel ontstaat en de kwaliteit van de emulsie gewaarborgd blijft.

> Lees het gehele artikel (pdf download)

 

Dormatec Environment Systems

Expeditie & Goederen:
Breeuwhamer 19
1648 HG De Goorn

Bezoekadres:
Breeuwhamer 25
1648 HG De Goorn

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

+31 (0)229 542485
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Dormatec op LinkedIn
  Dormatec op Facebook
 Dormatec op YouTube