Manuel Schippers over ecologische footprint in Solutions Magazine

Manuel Schippers over ecologische footprint in Solutions Magazine

Door technologie slim in te zetten, kunnen maakbedrijven én hun kostenniveau verlagen én hun ecologische footprint verkleinen. Als je bijvoorbeeld van je koelsmeermiddelbad van 1.000 liter slechts 80 liter als chemisch afval hoeft af te voeren, scheelt dat zowel in de kosten als in de milieubelasting.

Door technologie slim in te zetten, kunnen maakbedrijven én hun kostenniveau verlagen én hun ecologische footprint verkleinen. Als je bijvoorbeeld van je koelsmeermiddelbad van 1.000 liter slechts 80 liter als chemisch afval hoeft af te voeren, scheelt dat zowel in de kosten als in de milieubelasting. De groep verspanende bedrijven die door deze bril kritisch naar de processen kijkt, groeit.

“We merken dat bedrijven kritischer gaan kijken hoe ze hun ecologische footprint kunnen verkleinen”, zegt Manuel Schippers, directeur van Dormatec Environment Systems. “Het reduceren van afvalstromen is een kwestie van tijd of dit gaat breder spelen in de maakindustrie.” De Europese distributeur van oliekoelers, olienevel-afzuiging en andere oplossingen voor procesoptimalisatie, ziet met name bij West-Europese maakbedrijven de groep die de ecologische footprint meeneemt, groeien. Dikwijls is de eerste aanleiding kostenbesparingen en procesoptimalisatie, de kleinere ecologische footprint ligt in het verlengde hiervan. Volgens Manuel Schippers steken Nederlandse werkplaatsen er gemiddeld genomen met kop en schouder bovenuit als je dat tegen de rest van Europa afzet. “De aandacht voor good housekeeping is strak georganiseerd, onder andere doordat veel bedrijven hier gerelateerd zijn aan de high tech industrie.”

> Lees het gehele artikel (pdf download)

 

Dormatec Environment Systems

Expeditie & Goederen:
Breeuwhamer 19
1648 HG De Goorn

Bezoekadres:
Breeuwhamer 25
1648 HG De Goorn

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

+31 (0)229 542485
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Dormatec op LinkedIn
  Dormatec op Facebook
 Dormatec op YouTube