Scen vindt stabiel verspaningsproces naast machine

Scen vindt stabiel verspaningsproces naast machine

Met hogedrukpompen, emulsiekoelers, afzuigsystemen, bandfilters en een spanenpers weet Scen het verspaningsproces stabieler, efficiënter en nauwkeuriger te maken. Sinds 2014 is de toeleverancier sterk gegroeid, waardoor het vloeroppervlak in de fabriek in Zoetermeer inmiddels goed gevuld is met bewerkingsmachines.

Met hogedrukpompen, emulsiekoelers, afzuigsystemen, bandfilters en een spanenpers weet Scen het verspaningsproces stabieler, efficiënter en nauwkeuriger te maken. Sinds 2014 is de toeleverancier sterk gegroeid, waardoor het vloeroppervlak in de fabriek in Zoetermeer inmiddels goed gevuld is met bewerkingsmachines. Om meer output te genereren met het huidige machinepark en ook om een aangenaam werkklimaat te creëren, heeft Scen geïnvesteerd in nagenoeg alle apparatuur uit het assortiment van Dormatec Environment Systems.

Scen is als toeleverancier gespecialiseerd in het draaien en frezen van prototypes en halffabricaten. Klanten bevinden zich in veel verschillende sectoren, waaronder de zonne-energiesector. Daarnaast produceert het bedrijf ook eigen producten. De behuizingen voor omvormers in voertuigen bijvoorbeeld, gaan de hele wereld over. Een machinepark van vijf frees- en drie draaimachines vult het vloeroppervlak volledig in de fabriek in Zoetermeer. Om meer output te genereren op dezelfde hoeveelheid vierkante meters, is Scen al in 2015 gestart met automatisering. Inmiddels handelen drie robots het seriewerk in vooral de onbemande uren en staat op moment van schrijven de vierde robot al klaar om geïmplementeerd te worden. “Deels door het automatiseren liepen we in de productie tegen problemen op. De maatvoering van werkstukken fluctueerde, er ontstonden problemen met de afvoer van spanen, het emulsieverbruik was enorm hoog en de luchtkwaliteit in de fabriek verslechterde. Om die reden hebben we geïnvesteerd in een uitgebreid pakket aan randapparatuur”, vertelt Ruud Jansen, directeur van Scen. Manuel Schippers, directeur van Dormatec Environment Systems vult aan: “Scen is een perfect voorbeeld van hoe je kan werken naar een geautomatiseerd en stabiel bewerkingsproces door alle randomstandigheden te beheersen. Met de vele installaties die Scen bij ons heeft afgenomen, is het bedrijf echt een uithangbord voor Dormatec.”

> Lees het gehele artikel (pdf download)

 

Dormatec Environment Systems

Expeditie & Goederen:
Breeuwhamer 19
1648 HG De Goorn

Bezoekadres:
Breeuwhamer 25
1648 HG De Goorn

Bereikbaar op werkdagen van 08:00 tot 17:00

+31 (0)229 542485
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Dormatec op LinkedIn
  Dormatec op Facebook
 Dormatec op YouTube